Geslaagd partnerschap gemeente Tynaarlo en Project Stek

13 november 2019

Hoe breng je kavels op jouw bedrijventerrein het beste onder de aandacht? De gemeente Tynaarlo zag zich voor die vraag gesteld bij het vermarkten van Businesspark Ter Borch. Project Stek bleek het antwoord. Sinds 2017 werkt de Drentse gemeente samen met dit makelaarsinitiatief. En met succes.

Groter netwerk

Tot 2017 biedt de gemeente de kavels op het woon-werkterrein aan op de eigen website en via advertenties in vakbladen. Om de bedrijfskavels extra onder de aandacht te brengen, is toegang tot een groter netwerk nodig. Hierbij komt de expertise van Project Stek goed van pas.

Project Stek zorgt er sindsdien voor dat de kavels van Tynaarlo niet alleen een bredere doelgroep bereiken, maar vooral ook de juiste doelgroep. Door de juiste kanalen te gebruiken, worden geïnteresseerden die het beste bij het aanbod passen gevonden en aangesproken. Hierdoor is het aantal belangstellenden die zich melden voor het Businesspark gestegen.

Geoliede machine

Het proces verloopt soepel: Tynaarlo levert alle relevante informatie over de kavels aan bij Project Stek. Die plaatst de informatie op funda in business en zorgt voor een prominente vermelding op het online platform. Vervolgens verzamelt Project Stek de leads en verwijst belangstellenden door naar de gemeente. De gemeente neemt zelf contact op met potentiële kopers. Hierdoor kan Tynaarlo belangstellenden goed en snel informeren en contact onderhouden met alle betrokken partijen.

Eigen deskundigheid

Vaak weten gemeenten en projectontwikkelaars heel goed wat ze in huis hebben. Project Stek houdt dan ook rekening met de deskundigheid van de gemeente Tynaarlo zelf. Anders dan bij een reguliere makelaar neemt Project Stek het contact met klanten niet over, maar faciliteert dit contact. Die vrijheid is voor Tynaarlo erg belangrijk. Zo verwezenlijkt Tynaarlo twee doelstellingen in één klap: zelf volledige controle houden over de kavelverkoop op Businesspark Ter Borch én persoonlijk contact onderhouden met belangstellenden. Betrokkenheid van de gemeente bij het gehele verkoopproces is bovendien niet alleen voor Tynaarlo belangrijk, maar maakt het ook toegankelijker voor kopers. De partijen houden zo direct contact. De combinatie van zelfregie en vakkundige ondersteuning is daardoor de gouden zet in het succes van Project Stek.

Benieuwd wat Project Stek voor uw gemeente kan betekenen? We vertellen u graag over de mogelijkheden. Vul het contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Geslaagd partnerschap gemeente Tynaarlo en Project Stek